Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου

Αυτό είναι το πρόγραμμα της εξεταστικής όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα. Να υπολογίζεται ότι τα επιλεγόμενα θα μπουν ενδιάμεσα των μαθημάτων και όχι όλα στο τέλος όπως παλαιότερα. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώνεται η σελίδα. Θεωρήστε τόπο εξέτασης το αμφιθέατρο της Δραγάνας, εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό.

Ημερομηνία Μάθημα Ώρα
22/05 Παιδοουρολογία 13:00 (εκπαίδευση)
04/06 Αιματολογία 09:00-11:00
04/06 Χειρουργική Ογκολογία 11:30 (γραφείο κ.Καραγιαννάκη)
07/06 Παιδοψυχιατρική 10:00
10/06 Παιδονεφρολογία 13:30-15:00
13/06 Νεογνολογία 13:30-14:00
14/06 MEΘ 09:00-11:00
20/06 Νεφρολογία 10:00
21/06 Εξωσωματική Γονιμοποίηση 19:00
27/06 Υγρά και Ηλεκτρολύτες 12:00
27/06 Νευροχειρουργική 18:00-20:00
28/06 Aναισθησιολογία 11:00-13:00
28/06 Πειραματική Χειρουργική 13:30 (γραφείο κ. Πιτιακούδη)
01/07 Mαιευτική 14:00-16:00
03/07 Αντιβιοτικά 13:00

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Βιβλιάρια

Τα βιβλιάρια των παιδιών που μας τα έδωσαν μέχρι χθες τώρα βρίσκονται στη ΜΕΘ για όποιον ενδιαφέρεται να το πάρει. (αν δίνει μάθημα πριν την Αιματολογία)

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Διαφάνειες Παιδοψυχιατρικής

Εδώ θα βρείτε όλες τις διαγάνειες του επιλεγόμενου μαθήματος

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
1. Αύριο θα γίνει επαναληπτικό μάθημα ΜΕΘ με τον καθηγητή
2. Τα βιβλιάρια τα πήγαμε για σφραγίδες ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ τελικά. Όσοι θα τα πάνε αύριο ή την Πέμπτη να τα αφήσουν στη γραμματεία της Παθολογίας Ζυγών στο 2ο όροφο στη διοίκηση.
3. Μέχρι και τώρα γίνονται αλλαγές στις ημερομηνίες εξέτασης των επιλεγομένων. Θα αναρτήσουμε αργότερα το πρόγραμμα ανανεωμένο
4. Τα μαθήματα Αιματολογίας συνεχίζονται μέχρι την Πέμπτη 30/06.
5. Την άλλη βδομάδα θα ισχύσουν οι ίδιες αλλαγές στα φροντιστήρια νεφρολογίας. Δηλαδή η γ ομάδα θα παραμείνει χωρισμένη και δεν θα γίνει την Παρασκευή το φροντιστήριο.

Διαφάνειες Αιματολογίας

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αλλαγή φροντιστηρίου ομάδας Γ

Η ομάδα Γ που κάνει κάθε Παρασκευή φροντιστήριο Νεφρολογίας θα χωριστεί σε δύο ομάδες και θα κάνει άλλη μέρα. Πρώτη ομάδα από Γάζι μέχρι Δεμπέλα θα κάνουν αύριο, Τρίτη, φροντιστήριο Νεφρολογίας με την ομάδα Α και από Ευαγόρου μέχρι Καρώνης θα κάνουν την Πέμπτη με την ομάδα Β.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Βιβλιάρια για σφραγίδες

Επειδή πολλά παιδιά δεν έδωσαν ακόμα το βιβλιάριο τους για σφραγίδα θα τα πάμε την Τρίτη πριν το φροντιστήριο. Όποιος δεν έχει φροντιστήριο να το δώσει σε κάποιο άλλο να το φέρει.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Πνευμονολογική Κλινική

    Ο κ. Μπούρος ζήτησε εθελοντές για να δώσουνε αίμα για μια έρευνα σχετικά με την α1-αντιθρυψίνη. Σε αντίθεση με την αιμοδοσία που γίνεται συνήθως, εδώ θα πάρουνε απλά ένα δείγμα αίματος για να γίνει κάποιος γονιδιακός έλεγχος. Κάθε μέρα θα δίνει αίμα μια 10άδα ατόμων στις 12π.μ. Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου ή με κάποιον από την επιτροπή του 4ου.

Συνέλευση για τα τρίμηνα

Η συνέλευση για τα τρίμηνα θα πραγματοποιηθεί 14:00 στην Εκπαίδευση.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Εξετάσεις για ΚΔΧ εκτός κύκλου

Απο την γραμματεία της ΚΔΧ:

"Παρακαλούνται οι φοιτητές εκτός κύκλου σπουδών που ενδιαφέρονται να δώσουν εξετάσεις στο μάθημα της ΚΔΧ τον Ιούνιο του 2013 να δηλώσουνε υποχρεωτικά συμμετοχή μέχρι της 05.06 στη Γραμματεία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουνε οι φοιτητές που έχουν σφραγίδα μαθήματος."

Φοβερο-καταπληκτική ανακοίνωση για τα τρίμηνα

    Σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω email που ήρθε στις γραμματείες, θα ισχύσουνε τα εξής. Για το κάθε τρίμηνο θα υπάρχει η δυνατότητα να δωθεί άτυπη εξέταση από την 1η κιόλας εργάσιμη ημέρα μετά το πέρας του τριμήνου. Εάν ο φοιτητής προαχθεί στην εξέταση η βαθμολογία του στέλνετε στην γραμματεία, αλλιώς έχει την δυνατότητα να εξεταστεί πάλι στο μάθημα εντός της κοντινότερης εξεταστικής περιόδου.
    Συμπερασματικά και επιβεβαιωμένα, Παθολογία ζυγών θα μπορεί ο καθένας να δώσει 2 φορές, ανεξαρτήτως του σε ποιο τρίμηνο βρίσκετε (πχ 2ο).

Διαφάνειες Νεφρολογίας

Επαναληπτικό μάθημα Αιματολογίας

Αύριο ο κύριος Τσαταλάς θα κάνει επαναληπτικό μάθημα Αιματολογίας 17:00-19:00.

Αλλαγή ημερομηνίας εξέτασης ΜΕΘ

Δυστυχώς λόγω κάποιου προσωπικού θέματος του κύριου Πνευματικού, η εξέταση ΜΕΘ άλλαξε μέρα. Θα πραγματοποιηθεί 14/06 ώρα 9-11.

Μικρή Ενημέρωση για τα τρίμηνα πριν την συνέλευση

Ξεκινάμε κανονικά 19 Αυγούστου. Οι κλινικές Παθολογίας διαρκούν 12 βδομάδες, Χειρουργικής 10 βδομάδες, Παιδιατρικής 6 βδομάδες, Γυναικολογιας 6 βδομάδες, Νευρολογίας/Ψυχιατρικής 2 βδομάδες.

Έναρξη πρώτου τριμήνου 19/08/2013. Λήξη πρώτου τριμήνου 8/11/2013. (διάρκεια 12 βδομάδες)
Έναρξη δεύτερου τιμήνου 11/11/2013. Λήξη 14/2/2014. (διάρκεια 12 βδομάδες)
Έναρξη τρίτου τριμήνου 17/2/2014. Λήξη 23/5/2013. (διάρκεια 12 βδομάδες)


Οι κλινικές Παιδιατρικής και Γυναικολογίας γίνουνται μαζί με όποια σειρά επιλέξει ο κάθε φοιτητής και το σύνολο της κλινικής άσκησης είναι 12 βδομάδες.
Οι κλινικές Χειρουργικής γίνονται μαζί με Νευρολογία/Ψυχιατρική για να συμπληρωθούν οι 12 βδομάδες. Δηλαδή μετά την χειρουργική σε κάθε τρίμηνο θα ακολουθείται νευρολογία ή ψυχιατρική (ανάλογα με την επιλογή του κάθε ατόμου). Μέχρι τώρα η χειρουργική γινόταν πάντα πριν την νευρολογία/ψυχιατρική. (αν γίνει αλλαγή για φέτος θα ενημερώσουμε)

Θα χωριστούμε ως εξής:
Ζυγοί: 51
Παθολογία 17 άτομα / τρίμηνο
Χειρουργική 17 άτομα / τρίμηνο

Μονοί: 54
Παθολογία 18 άτομα / τρίμηνο
Χειρουργική 18 άτομα / τρίμηνο

Γυναικολογία- Μαιευτική: 105
Δηλαδή 35 άτομα στο τρίμηνο- σε δύο ομάδες 17 και 18 ατόμων η καθεμία
Παιδιατρική: 105
Δηλαδή 35 άτομα στο τρίμηνο- σε δύο ομάδες 17 και 18 ατόμων η καθεμία


Eξετάσεις
  1. Άτυπη εξέταση δίνουν στην Χειρουργική μονών και ζυγών. (Κάποιος μπορεί να δώσει άτυπη και μέσα στην εξεταστική)
  2. Γυναικολογία υπάρχει δικαίωμα εξέτασης μόλις τελειώσουν οι κλινικές. 
  3. Παθολογία Ζυγών/Μονών και Παιδιατρική εξετάζονται μόνο σε εξεταστική περίοδο.  (απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν τελειώσει η κλινικές μέχρι την εξεταστική περίοδο και όχι πιο αργά. Σε περίπτωση που έχετε παθολογία ζυγών/μονών ή παιδιατρική και δεν προλάβετε να δώσετε σε εξεταστική περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου λόγω του ότι οι κλινικές δεν είχαν τελειώσει μέχρι τότε, τότε αυτόματα η εξέταση ορίζεται για την εξεταστική Ιουνίου)
  4. Για Παθολογία 4ου ζυγών ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα εξέτασης στο χειμερινό εξάμηνο. Η κυρία Κώτσιου ΔΕΝ δίνει άτυπες, ούτε για το 4ο αλλά ούτε για το 6ο. Ίσως παλαιότερα να έδινε αλλά στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2012-2013) δεν έδωσε λόγω της νομοθεσίας και απο δω και πέρα έτσι θα έχουν τα πράγματα. Τα παιδιά τα οποία σκέφτονται να δώσουν παθολογία 4ου στο εαρινό εξάμηνο του χρόνου, μια καλή επιλογή θα ήταν να έβαζαν και το τρίμηνο της παθολογίας μαζί, έτσι ώστε να διαβάσουν μια φορά και για τις δύο εξετάσεις.
     
  5. Στην παθολογία Μονών υπάρχουν δύο ευκαιρίες για να δώσει κάποιος το μάθημα. Μπορεί να την δώσει τον Φεβρουαριο και αν δεν περάσει να δώσει και τον Ιούλιο ή μπορεί να δώσει τον Ιούνιο και σε περίπτωση που δεν περάσει να δώσει ξανά και τον Ιούλιο.
  6. Από του χρόνου η Νευρολογία θα εξετάζεται κανονικά γραπτά είτε προφορικά. Η ύλη θα είναι κάποιες σελίδες από ένα εγχειρίδιο Νευρολογίας. (10-20 σελίδες) Θα γίνεται και αξιολόγηση στον θάλαμο από τον υπεύθυνο καθηγητή κατά την διάρκεια των 2 εβδομάδων)
  7. Η Ψυχιατρική εξετάζεται με βάση κάποια ύλη που θα δοθεί από τους καθηγητές. 

Επιπλέον πληροφορίες για να λάβει κανείς υπ'όψιν

  1. Η γραμματέας μας είπε ότι πιθανόν ο κ. Λειβαδίτης να βγει στην σύνταξη φέτος.
  2. Το πιο απαιτητικό τρίμηνο είναι της Παθολογίας (λόγω υποχρεώσεων, ωρών που πρέπει να είναι κανείς στο νοσοκομείο κ.ο.κ.).  Για αυτό, συνηθίζεται άτομα που θέλουνε να δώσουνε μαθήματα τον Σεπτέμβρη να μην την επιλέγουνε πρώτη.
  3. Καλό θα ήτανε οι ομάδες να αποτελούνται από άτομα που συνεργάζονται καλά μεταξύ τους.
  4. Όσοι χρωστάνε και Παθολογία 4ου συνηθίζεται να επιλέγουνε την Παθολογία 6ου τελευταίο τρίμηνο για να τις δώσουνε μαζί, αφού η ύλη του 6ου επικαλύπτει του 4ου.
  5. Λάβετε υπ'όψιν τυχόν τρίμηνα που θέλετε να κάνετε σε άλλες πόλεις/χώρες. Μπορεί να είναι εφικτό μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους της χρονιάς. Επιλέξτε ανάλογα.
  6. Έχετε έτοιμο και ένα δεύτερο εναλλακτικό σχέδιο για τα τρίμηνα, σε περίπτωση που δεν πάνε όλα όπως θα θέλατε στην συνέλευση.
Διαδικασία στην Συνέλευση

    Μετά την επίλυση τυχόν αποριών σχετικά με τα τρίμηνα ή την διαδικασία επιλογής τους, θα χωριστούμε οι μονοί από τους ζυγούς σε δύο διαφορετικές αίθουσες. Στην καθεμία: 
   Θα αναγραφούνε στον πίνακα οι τρεις επιλογές για το 1ο τρίμηνο. Την 1η επιλογή (π.χ. Χειρουργική) θα την επιλέξουνε όλοι όσοι την θέλουνε. Στο τέλος αυτής της καταγραφής θα μπορεί κάποιος να αλλάξει την επιλογή του. Πιθανοί λόγοι αποτελούνε ο αριθμός τον φοιτητών (αν είναι π.χ. πολύ μεγάλος και πάει να γίνει κλήρωση) ή το ότι δεν το επέλεξαν τελικά άτομα από την παρέα του κ.ο.κ. 
   Το ίδιο γίνεται και για τα άλλα 2 μαθήματα του 1ου τριμήνου, με αλλαγές επιλογών κάθε φορά.    Τελικά θα έχουμε κάποια τρίμηνα όπου τα άτομα θα είναι περισσότερα από όσα χρειάζεται και τρίμηνα στα οποία τα άτομα θα είναι λιγότερα από τον απαιτούμενο αριθμό. Τα άτομα που βρίσκονται, σε αυτή τη φάση, σε ομάδα με λιγότερα άτομα από όσα απαιτούνται, θα έχουνε εξασφαλίσει την επιλογή τους! Στις ομάδες με τα υπεράριθμα άτομα γίνεται κλήρωση. 
    Οι επιλαχόντες παραμένουνε στην επιλογή τους και εξασφαλίζουνε το συγκεκριμένο μάθημα για το 1ο τρίμηνο. Οι υπόλοιποι επιλέγουνε κάποια από τις υπόλοιπες κενές θέσεις. Άμα χρειαστεί, ξαναγίνεται κλήρωση και για εκείνες τις θέσεις. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουνε γεμίσεις όλες οι θέσεις σε όλα τα μαθήματα για το 1ο τρίμηνο με τον απαιτούμενο αριθμό.
    Δεδομένου του απροόπτου της κλήρωσης, μπορεί κάποιοι να θελήσουνε να αλλάξουνε την αρχική τους επιλογή. Π.χ. ναι μεν πήρα εγώ την θέση που ήθελα εξ'αρχής, αλλά οι υπόλοιποι από την παρέα μου δεν κληρώθηκαν μαζί μου, και πήγανε αλλού. Τότε, μπορώ να κάνω αμοιβαία ανταλλαγή με κάποιο άλλο άτομο για να πάω μαζί τους.
    Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και για τα υπόλοιπα τρίμηνα, κάθε φορά με το δικαίωμα αλλαγής επιλογών και αμοιβαίων ανταλλαγών.

    Συμπερασματικά, άμα κάποιος έχει ως 1η επιλογή κάτι που το θέλουνε και πολλοί άλλοι από το έτος μπορεί: Είτε να το κυνηγήσει και να πάρει το ρίσκο της κλήρωσης με τις πιθανές συνέπειες της (όπως σπάσιμο παρέας ή να χάσει τελικά την θέση και στην 2η επιλογή του), ή να αλλάξει έγκαιρα στην 2η επιλογή του πριν ξεκινήσουνε οι κληρώσεις και να εξασφαλίσει την συγκεκριμένη θέση.


  Ελπίζω να τα κάλυψα όλα. Απορίες την Τετάρτη στην Συνέλευση.

Ακύρωση μαθήματος Υγρά και Ηλεκτολύτες

Το επιλεγόμενο μάθημα Υγρά και Ηλεκτρολύτες δεν θα γίνει σήμερα. (21/5) Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουν τα μαθηματα να γίνονται.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ύλη Εξέτασης Παιδοουρολογίας


Eξέταση Παιδοουρολογίας

Η εξέταση του επιλεγόμενου μαθήματος ''Παιδοουρολογία'' θα γίνει αυτή τη Τετάρτη 22 Μαίου 13.00 η ώρα στην αίθουσα του 5ου έτους στην εκπαίδευση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσει καποιος το μάθημα, είναι εγγραφή σε λίστα στο γραφειο του κ. Γαρδικη στο 3ο όροφο.

Μαθήματα και Κλινικές Νεφρολογίας

     Τα μαθήματα και φροντιστήρια Νεφρολογίας θα συνεχίσουνε κανονικά ως και τις 07/06. Οι κλινικές νεφρολογίας (που είναι την τελευταία βδομάδα του προγράμματος) δεν είμαστε σίγουροι πότε θα γίνουν. Πιθανόν θα μπούνε την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Στα σίγουρα θα μάθουμε αρχές Ιουνίου.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Εξέταση Αντιβιοτικά

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί 7/06 ώρα 12:00 στην Εκπαίδευση. (Μιλήσαμε μόνο με την γραμματέα, ο τρόπος εξέτασης καλύτερα να συζητηθεί με τον καθηγητή στο μάθημα)

Εξέταση Παιδονεφρολογίας

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκπαίδεσης της Παιδιατρικής 10/06 ώρα 13:30-15:00. H εξέταση θα είναι προφορική.

Εξέταση Νεογνολογίας

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στις 13/06 ώρα 13:30-14:00 στο αμφιθέατρο Δραγάνας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τελευταία μαθήματα Παιδοψυχιατρικής

Τα τελευταία μαθήματα Παιδοψυχιατρικής θα γίνουν την Παρασκευή 24/5, 12:00-13:00 (στο οποίο θα συζητηθούν η ημερομηνία και ο τρόπος εξέτασης, άρα όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν το μάθημα πρέπει να είναι εκεί) και Τετάρτη 29/5 9:00-11:00.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Συνέλευση έτους για τρίμηνα έκτου έτους

Η συνέλευση έτους με θέμα τα τρίμηνα του έκτου έτους θα πραγματοποιηθεί 22 Μαίου ημέρα Τετάρτη. Η ώρα θα ανακοινωθεί σύντομα. Παρακαλούνται όλοι οι φοιτητές να είναι παρόντες για να μην γίνει μπέρδεμα.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 09.00 - 11.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΡΑΓΑΝΑΣ.

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (στο γραφείο της γραμματείας κ. Ρηγοπούλου, 2ος όροφος, 2ο κτίριο - Διοίκηση ΠΓΝΑ) από την Δευτέρα 13/05/2013 έως και την Τετάρτη 29/05/2013, ώρα 14.00. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΓΡΑΦΗ!